Persoonlijk Besluit

Hier vindt je een persoonlijke terugblik van de leden.

Beert Lynn


Raes Lynn
Ik vind het nog altijd een heel tof thema om rond te werken. Ik heb zelf veel geleerd over het taboe die nog in vele culturen bestaat rond homoseksualiteit, maar ook over welke wetgeving er al is en hoe holebi's meer en meer aanvaard worden in onze cultuur.
Het was wel niet altijd even gemakkelijk om informatie te vinden. Bijvoorbeeld de eindwerken: we kregen de opdracht om eindwerken over holebi's te zoeken in onze Katho-biblioteek, maar we ontdekten dat er maar heel weinig eindwerken zijn gemaakt over holebi's.
Het was een toffe opdracht om te doen maar het vraagt veel werk en een goede samenwerking van alle leden.


Reynaert Famke
Ik vond het een zeer leuk onderwerp omdat het een hedendaags onderwerp is. Er valt veel over te vertellen en er is ook zeer veel rond te doen. Het is ook nog ergens een taboe in deze wereld maar ik vind dit juist een uitdaging om mensen ervan te overtuigen dan holebi's gewoon maar mensen zijn zoals hetero's.
Persoonlijk vond ik werken met wiki wel wat ingewikkeld. Ik had er nog nooit van gehoord en het was zoeken om de verschillende soorten info toe te voegen aan de site. Maar ik ben wel zeer blij met het resultaat dat we als een groep hebben neergezet.


Rigole Jolien
Ik had nog nooit eerder een Wiki gemaakt en vond het dan ook interessant om eens te doen. In het begin was het allemaal wat zoeken, maar met een goed team zijn we toch tot een mooi resultaat gekomen. Iedereen kreeg zijn eigen taken waardoor de samenwerking tamelijk vlot verliep.
Bij zo'n grote groepsopdracht is onderlinge communicatie heel belangrijk. Het thema 'homoseksualiteit' was wel niet simpel.
Je kan er alle hoeken en kanten uit. Er bestaan zoveel taboe's, opvattingen en meningen over holebi's waardoor het opzoeken van goede informatie soms wat stroef verliep. Het maken van een Wiki vergt soms wat extra energie en opzoekingswerk, maar het was leuk om te doen. Ik ben zeer tevreden over deze opdracht.


Ryon Sarah
Ik blijf erbij dat homoseksualiteit een interessant onderwerp is, ookal weet je er al veel over. Je vind steeds nieuwe informatie, gerelateerde informatie en je kan er goed over discussiëren met anderen. We weten heel goed dat we in hetgeen we verzameld hebben een paar aspecten over het hoofd gezien hebben omdat je homoseksualiteit aan een heleboel andere onderwerpen kan linken. Die informatie dan verwerken in de wiki was niet bepaald het gemakkelijkste deel van de opdracht, in het begin leek het zelfs een onmogelijke opdracht! Maar eenmaal je eraan begonnen bent dan raak je er wel wijs uit. We vormden een mooie groep die samen voor goede punten gaan en zich inzetten om er een mooie en interessante wiki van te maken! Het was een moeilijke opdracht voor mij maar zeker een leerijke onderneming!


Sablain Mallory


Seynaeve Reiline
Ik had nog nooit eerder gehoord van wiki, in het begin was dit voor mij echt chinees. Ik wist niet goed hoe ik ermee moest werken en wat de bedoeling was. Maar oefening baart kunst zeggen ze dan, en effectief door er veel mee te werken en wat op 'ontdekking' te gaan kon ik er goed mee werken en was het ook tof om te doen. Het onderwerp 'holebis' vond ik dan ook een interessant onderwerp om rond te werken want veel weet ik er niet van, dit is nu ook duidelijk geworden. ICT zelf is niet echt mijn vak, ik kan er wel mee werken maar niet perfect, dus dit was ook een goede oefening. Ons resultaat vind ik zeer goed, ik vind het een mooie en overzichtelijke site die veel werk van iedereen vergde. Maar door de goede takenverdeling van Lynn Raes verliep alles vlot en in een goede richting.


Seynhaeve Jade
Ik heb een goed gevoel over onze wiki-site. We hebben goed samengewerkt en er was een open sfeer in de groep.
Het was wel geen gemakkelijke opgave om al de juiste informatie op te snorren en deze dan op tijd te verwerken in je wiki.
Persoonlijk had ik liever deze opdracht in het begin van het jaar gekregen, want nu komt al het werk op ons af en weten we niet meer wat eerst te doen.
Ik vind het jammer dat ik geen enkele bron uit mijn literatuurlijst heb terug gevonden in de schoolbibliotheek en de openbare bibliotheek, maar over het algemeen ben ik heel tevreden over de gevonden informatie.
Ik vond homoseksualiteit een interessant thema, maar ook een moeilijk thema. Ik weet nog goed dat we allemaal lang hebben moeten zoeken naar een goed artikel, het was dan ook moeilijk om bijpassende informatie op te zoeken.
Als ik deze opdracht nog een keer zou moeten maken dan zou ik ook andere zoekmachines naast Google, de sociale kaart en de catalogus van de bib gebruiken.


Sinnaeve Angela


Soenen Ann-Sophie
Ik had nog nooit eerder over een wiki gehoord en wist niet goed wat ik er mij moest bij voorstellen. Ik vond het een moeilijke opdracht omdat het afspeelde in een nieuw veld. Ik ben niet zo sterk op vlak van ICT. Ik heb geen zo’n groot inzicht op dit gebied. Over het onderwerp heb ik geleerd dat je oneindig veel informatie kan vinden. Het is een zeer ruim onderwerp waarbij je veel gerelateerde onderwerpen kan vinden. Het is ook een onderwerp waarin de media een grote rol speelt. Zowel in de positieve als negatieve zin. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat dit een onderwerp is waar er nog veel taboe rond is. ik vind het wel jammer dat de einddatum voor dit onderwerp in de blok valt, dit zorgt voor extra stress tijdens een zware periode. Ook al kon je de wiki al afgewerkt hebben, er zijn altijd punten waar je niet aan denkt en die je dan op het laatste moment nog moet aan sleutelen. Ik had dan liever gehad dat de einddatum net voor de examens was, dit voorkomt kopzorgen tijdens een lastige periode. Ik had wel vaak het probleem dat ik mij niet kon inloggen op mijn wiki, zo heb ik vaak werk moeten uitstellen, dat vond ik wel een groot minpunt. Het resultaat van onze wiki mag er zeker zijn, het is een werk om trots op te zijn!


Verhaeghe Emmely


Witdouck Dries
Het was voor mij de eerste keer dat ik met een wiki werkte en ook de eerste keer dat ik informatie over dit onderwerp opzocht.
Dit zorgde er aan de ene kant misschien voor dat dit een moeilijke opdracht zou worden, maar aan de andere kant verzekerde dit ook het feit dat dit een leerrijke onderneming zou worden.
Mij is aan dit onderwerp vooral opgevallen dat er over elk aspect en deelaspect ervan discussies bestaan, zowel in privé sferen als in de politieke sferen zijn ze er nog lang niet over uitgepraat.
Maar dit praten is misschien al een goede stap in de goede richting.
Werken met computerprogramma's in het algemeen is niet mijn sterkste kant dus hier heb ik vaak toch een tandje bij moeten steken, maar ik ben al bij al toch tevreden met mijn bijdrage en met het resultaat. Tot slot kan ik nog zeggen dat de groep goed functioneerde, ondanks eventuele kleine 'moeilijkheden', en dat elk afzonderlijk met zijn/haar bijdrage voor een meerwaarde heeft gezorgd aan het geheel.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License